Menu Sluiten

Ons verhaal

Talent academy

Ons verhaal

Ontzorgen

Het verplaatsen van de zorg naar de thuissituatie is een toenemende complexiteit binnen de zorgketen. Dynahealth stelt uw klant centraal om de zorg in de thuissituatie zo comfortabel mogelijk te maken. Dankzij onze ervaring met complexe processen, ons excellente opleidingsprogramma en diverse succesvolle doorontwikkelingen, is Dynahealth een toegevoegde waarde voor zowel uw klant als voor de zorgketen.

Het is onze missie om door intelligente dienstverlening en processen in de persoonsgerichte integrale zorg, bij te dragen aan de kwaliteit van leven van uw klanten. We bieden totaaloplossingen met uw klant als belangrijkste uitgangspunt.

Dynahealth verzorgt innovatieve, toekomstbestendige zorgoplossingen voor comfortabele thuiszorg. Onze toevoegde waarde is het bezorgen van gepersonaliseerde, integrale zorg in de thuissituatie en het ontzorgen van uw klanten, zorgverleners en (mantel)verzorgers.

Dynahealth experience center

Dynahealth beschikt over gespecialiseerde technici in het preventief en correctief onderhoud, schoonmaken, repareren en hergebruiken van medische hulpmiddelen. Deze dienstverlening wordt vanuit een van onze 8 locaties door de gehele Benelux verleend.

Dynahealth heeft op ieder logistiek hub een Talent Academy waar de koeriers een gedegen opleidingsprogramma volgen in het Experience Center. Alleen de hoogst gekwalificeerde koeriers mogen medische hulpmiddelen bezorgen, instaleren, monteren of repareren bij uw klanten thuis.

Klanttevredenheid

Dynahealth richt zich op het bezorgen, installeren en assembleren van medische hulpmiddelen bij uw klanten thuis. Dit kan op elk gewenst moment, 7 dagen per week en zo nodig nog dezelfde dag.

Als uw klanten tevreden zijn, hebben wij ons doel bereikt. We meten continu de klanttevredenheid via enquêtes na iedere bezorging. We meten de ervaring met onze dienstverlening, onze communicatie en onze mensen. U ontvangt uitgebreide rapportages. Op die manier zijn we én transparant én in staat onze dienstverlening bij te sturen en nog verder te optimaliseren.