Menu Sluiten

Good Distribution Practice (GDP)

GDP

Good Distribution Practice (GDP)

In een snel veranderende zorgomgeving wordt het verplaatsen van de zorg naar de thuissituatie een steeds complexer proces. Door het groeiend aantal patiënten dat thuis zorg ontvangt, neemt ook de hoeveelheid leveringen toe binnen de direct-to-patiënt zorg, waaronder medicatie en medische voeding. Om de patiënt thuis te voorzien van zijn of haar medicatie voert Dynahealth leveringen uit via passief gekoeld vervoer. Dit vervoer vindt plaats volgens de GDP-richtlijn, zodat medicatie en medische voeding hygiënisch en op de juiste temperatuur worden vervoerd.

Met geconditioneerd vervoer blijft de kwaliteit van de medicatie en medische voeding te allen tijde gegarandeerd. Dit betekent dat de producten onder gecontroleerde temperatuur worden vervoerd en zijn werking niet verliest.

Dynahealth kan u ontzorgen op het gebied van geconditioneerd vervoer door middel van een innovatieve end-to-end oplossing, namelijk:

  • Gevalideerde passief gekoelde last-mile distributie op 2 – 8 graden en 15 – 25 graden;
  • Koelcellen voor interne koelopslag, zowel koel als vries inclusief opslag van koelelementen op verschillende temperaturen;
  • Mogelijkheid tot het gebruik van verschillende type koelboxen, zowel in omvang als temperatuur;
  • Gebruik van gevalideerde en herbruikbare transportverpakking;
  • Continue monitoring van tempereratuur gevoelig processen via een integratie in ons eigen ontwikkelde TMS-systeem;
  • Next day distributie binnen Nederland, inclusief retourstroom;
  • Realtime volgen van leveringen met Track & Trace;
  • Flexibele leveringsopties, vooraf door de klant gekozen 4, 3 of 2-uurs tijdvak, ook ’s avonds of in het weekend;

Zoals hierboven genoemd, leveren wij medicatie en medische voeding passief uit. Hierdoor kunnen wij het leveren van onder andere medicatie samenvoegen met de levering van medische hulpmiddelen en medical devices. Door het slim combineren van deze leveringen in onze routes bieden wij de producten in één levering aan bij de patiënt thuis. De patiënt of mantelzorger krijgt hierdoor meer vrijheid, omdat het niet meer nodig is om een hele dag of dagdeel thuis te blijven voor meerdere leveringen.